Home

Sărbătorirea Zilei Naționale a României de către Ambasada României în Marele Ducat al Luxemburgului

În data de 29 noiembrie 2016, Ambasada României a organizat un concert și o recepție cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României în Luxemburg.

Cele două manifestări s-au desfășurat la Abația Neumunster, loc cu o semnificație deosebită pentru istoria recentă a României, aici fiind semnat, în 2005, Tratatul de aderare a țării noastre la familia europeană.

Seara a debutat cu recitalul de muzică folk al cantautoarei Maria Gheorghiu, ”Punți peste inimi”, susținut cu concursul ICR Bruxelles. Cantautoarea română a interpretat compoziții reprezentative din repertoriul propriu (Pe la case luminate, Punți înghețate, Floare de vârtej, Curcubeu, Fluturi, Poveste simplă, fragmente din spectacolul Sub zodia Mariei —Inima de la Balcic, Scrisoare din Basarabia, Strigăt, melodii ale Mariei Tănase - Până când nu te iubeam, Mărie și Mărioară, Lume, lume, cât și cântece interpretate în premieră, din noul album, „Câmp de lavandă”), precum și colinde tradiționale românești.

A urmat recepția oficială oferită din partea Ambasadei tuturor celor prezenți. În deschiderea recepției, E.S. Lilian Zamfiroiu, Ambasadorul României, a întâmpinat oaspeții cu un cuvânt de bun venit.

În discursul său, Ambasadorul român s-a axat pe semnificația Zilei Naționale în context european și pe perspectivele relației bilaterale dintre România și Luxemburg. Totodată, a mulțumit celor prezenți și a exprimat speranța de a avea alături pe cât mai mulți dintre ei, luxemburghezi și români rezidenți, cu prilejul evenimentelor organizate pe viitor de Ambasadă.

Informații suplimentare

Interpreta de muzică folk Maria Gheorghiu (n.1963, Reșița) a urmat școala de Muzică din orașul natal și a studiat oboiul, pianul și vioara. În 1993 a fost laureata Festivalului național de muzică folk Om bun, eveniment de tradiție al scenei muzicale românești. Maria Gheorghiu a lansat, pe parcursul întregii cariere, un număr de cinci albume discografice. Mentorul Mariei Gheorghiu a fost regretatul muzician și compozitor folk-rock Valeriu Sterian.

      

Alegeri pentru Președintele României – 2019

17.09.2019

Votul în străinătate. Informaţii generale Alegerile prezidențiale din 2019 vor avea loc în datele de 8,9 şi de 10 noiembrie (turul I)…

Lista documentelor în baza cărora se poate vota la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2019

17.09.2019

Dacă nu v-ați înregistrat ca alegător în străinătate, puteți vota la oricare din secțiile de votare organizate în afara țării, pe baza unui…

Vot străinătate alegeri prezidenţiale 2019

09.09.2019

Puteţi consulta informaţii importante despre alegerile prezidenţiale din toamna 2019 în cadrul pliantului şi afişului privind votul în străinătate. …